Vad är företagslån? 

by Henrik Schuberg

Så gott som alla svenskar kommer någon gång under sina liv teckna upp sig på ett eller annat typ av lån. Det kan ha att göra med att man ska köpa en ny bostad eller behöver hjälp med att finansiera en köp av en bil. Precis som att privatpersoner ibland behöver skjuta till kapital för att kunna ha möjligheter att genomföra större köp så kan företag och verksamheter teckna upp sig på lån. 

Det finns av förklarliga skäl däremot vissa skillnader på vanliga privatlån och företagslån. Först och främst så är det företaget som står som låntagare, inte en privatperson. Företaget ansvarar därför för att lånen ska betalas av i tid medans det är en enskild privatperson som bär ansvaret för att ett privatlån eller ett bolån betalas av.

Vikten av att jämföra företagslån

Precis som med alla typer av lån så är det oerhört viktigt att ett företag som ska teckna ett lån först och främst gör en jämförelse. Om man har ett större företag med många anställda så är det oftast en ekonomiavdelning som sköter detta, men om man driver eget företag så är det en själv som behöver stå för allting kring lånet och dess tecknande. 

Många lånar i början av företagets verksamhet 

Att starta ett eget företag är för många en dröm. Att kunna arbeta med någonting som man själv tycker är roligt samtidigt som man kan vara sin egen chef är oerhört lockande för så gott som alla. Men att starta ett företag är dyrt och oerhört kapitalkrävande. På grund av detta så är det många som tecknar upp sig på ett lån under den första tiden som verksamheten är igång. På så sätt så kan företaget få en ordentlig skjuts under starten av verksamheten.   

Vad kan ett företagslån användas till?

Ett företagslån kan användas till nästintill vad som helst inom ramarna för verksamheten. Det kan handla om allting från att man behöver låna pengar till att köpa in produktionsmaterial eller för att köpa in någonting nytt och stort som används i företagets dagliga verksamhet. 

Hur ser räntan ut? 

Precis som med privatlån så varierar detta kraftigt beroende på en lång rad olika faktorer. Summan som lånas, företaget och dess möjlighet att betala tillbaka är alla faktorer som tas i beaktning när en ränta räknas ut. 

Vikten av att jämföra företagslån

Precis som med alla typer av lån så är det oerhört viktigt att ett företag som ska teckna ett lån först och främst gör en jämförelse. Om man har ett större företag med många anställda så är det oftast en ekonomiavdelning som sköter detta, men om man driver eget företag så är det en själv som behöver stå för allting kring lånet och dess tecknande. Räntan kan variera rätt kraftigt och för att inte skada vinsterna så är det viktigt att man lånar till en så förmånlig ränta som möjligt. Det enklaste sättet att hitta ett fördelaktigt företagslån är via en jämförelsetjänst. På så sätt så kan du få en bättre överblick kring vilka företagslån som finns tillgängliga. Jämför alla företagslån hos finansruset.se eller någon annan jämförelsetjänst. Detta tar bara några minuter och är någonting som är vitalt för att ge sig själv det bästa möjliga lånet. 

Sammanfattning och läs mer här 

Allt som allt så landar det hela i att företagslån och privatlån fungerar på mer eller mindre samma sätt. Om du är intresserad av att läsa mer kring ett företagslån så kan du antingen klicka på länken som finns längre upp i texten, eller surfa in på din banks hemsida. Där finns det oftast gott om information kring företagslån och hur det hela brukar fungera i praktiken.

You may also like