Fly till ett tropiskt paradis på Berlins Tropical Island Resort

by Henrik Schuberg
0 comment
BERLIN1

Om du känner vinterblues och längtar efter en känsla av tropikerna, har vi lösningen för dig – en resa till Berlins Tropical Island Resort! Beläget bara en timme söder om staden, utgör detta enorma vattenland och inomhusresort i Tyskland den perfekta tillflykten från en kall och grå svensk vinter.

Kort om Tropical Island

1.Tropical Island är den största inomhusvattenparken i världen och täcker 66 000 kvadratmeter.
2.Anläggningen byggdes ursprungligen som en luftskeppshangar 1996, men omvandlades till ett tropiskt paradis 2004.
3.Anläggningen har en tropisk regnskog med över 50 000 växter och 500+ arter.
4.Tropical Island har det största bastuområdet i Tyskland, med över 20 bastur och ångbad.

Vad kan du förvänta dig av Tropical Island?

Först och främst har resorten en enorm inomhusvattenpark som tar tankarna till ett tropiskt paradis. Med palmer, sandstränder och kristallklart vatten är det svårt att tro att du fortfarande är i Tyskland. Miljön efterliknar faktiskt en riktig regnskog och du kan stöta på såväl papegojor som flamingos.

Det finns dessutom otaliga rutschbanor, pooler och attraktioner för att underhålla dig, inklusive en gigantisk vågbassäng, lazy river och vattenlekplats för barn.

Bo över på hotell på Tropical Island

Men det roliga slutar inte där – Tropical Island erbjuder också massor av andra aktiviteter för att hålla dig sysselsatt. Det finns ett spa, ett fitnesscenter och till och med en minigolfbana. Och när det är dags att koppla av kan du välja mellan en mängd olika bekväma boendealternativ, på hotell eller i bungalow.

En av de bästa sakerna med Tropical Island är dessutom att det är öppet året runt, så du kan besöka resorten oavsett vilken årstid det är. Och tack vare att den ligger bara en timme söder om Berlin, så blir det en bekväm och enkel weekendresa för dig och din familj.

Pris för ett besök på Tropical Island

Även om det är sant att en resa till Tropical Island inte är den billigaste utflykten, är det definitivt värt det. Priserna för ett endagspass på resorten utanför Berlin börjar på cirka 35 € för vuxna och 25 € för barn, men du kan spara pengar genom att köpa biljetter i förväg online.

Om du vill övernatta finns det flera hotell- och bungalowalternativ att välja mellan, med priser som börjar på cirka 99 € per natt. Tänk på att priserna kan variera beroende på säsong, så det är alltid en bra idé att kolla hemsidan för de senaste priserna.

Behöver jag karta för att ta mig till Tropical Island?

Tropical Island ligger i Krausnick , bara en timme söder om Berlin. Det enklaste sättet att ta sig dit är med bil, men det finns också flera alternativ för kollektivtrafik och de inkluderar:

  • Ta nattåget till Berlin
  • Ta tåget till Brand-stationen och transfer till Tropical Island med buss.
  • Ta en buss från Berlin Zoologischer Garten station.
  • Om du kommer med bil så kan du ta Scandlines färja från Danmark till Rostock och sen fortsätta mot Berlin.

Bilder och recensioner

Om du är intresserad av att besöka Tropical Island Resort så kan det vara värt att kolla in bilder online för att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig. Det finns gott om webbplatser och forum där du kan hitta bilder på vattenparken, regnskogen och boendealternativen.

Du kan också läsa recensioner från personer som har besökt resorten och få ta del av deras förstahandsupplevelser. Förhoppningsvis får du bekräftelse på att Berlins Tropical Island Resort är det perfekta stället att åka till. Med sitt enorma vattenland inomhus och massor av andra aktiviteter för underhållning, borde det vara det perfekta sättet att slå bort vinterbluesen.

You may also like