Svensk skådespelare döms för sexbrott i USA

by Henrik Schuberg

Juli 2020 erkänner en Svensk man i 40 års åldern att han är skyldig till anklagelser som handlar om ett sexbrott i USA på en minderårig flicka, som då var mellan 14 och 15 år gammal. Åldersgränsen för att få ha sex i Florida är 18 år. Den Svenska artisten satt häktad i Florida. Han fick sedan sin dom på 15 år och åtta månaders i fängelse.

Visste dessutom att det var olagligt

I Juli 2020 Uppmärksammade och larmade ett flertal vittnen att han varit närgången med en yngre flicka. Använda kondomer hittade polisen i papperskorgen på hans hotellrum vid ett tillslag. Skådespelaren har själv sagt i ett förhör att han visste att det var olagligt. Men eftersom han säger sig älska flickan, han beslutade sig att chansa.

Flickan har också bekräftat för egen talan att hon deltagit i dem sexuella handlingarna frivilligt. Svensken har fått förbud från rätten att ha kontakt med flickan.

Två gånger blev det träff

Att en Svensk skådespelare döms för sexbrott i USA är skandal. Han träffade flickan via internet redan 2018. Mannen hälsar sedan på flickan i USA i Mars år 2019, efter två månader åkte han också tillbaka för en andra träff.

You may also like