3 skäl att välja jaktvapnet Blaser R8

by Henrik Schuberg

Jakt har kommit att bli allt mer populärt i takt med att fler inser hur spännande det kan vara. Dessutom innebär det att du ska kunna hantera ett gevär vilket är en utmaning i sig. Många blir fascinerade av jaktvapnens funktioner och du kan lära dig mer om jaktvapnet Blaser R8 Professional som av främst 3 skäl blivit bland de mest populära jaktvapnen:

  • Rakrepetersystem som ger snabbare omladdning.
  • Bättre säkring och löstagbart magasin.
  • Pålitligare precisionsavtryckare.

Varför du ska jaga

Trots att det finns många olika anledningar till varför du ska jaga är det en del av din överlevnadsinstinkt. Sedan urminnes tider har människor använt jaktvapen av olika slag för att få mat på bordet men också för att klara sig i strid och överleva.

Successivt har jakt även utvecklats till en utmanande hobby som får många att känna sig levande. Dessutom kan det vara väldigt intressant att sätta sig in i olika jaktvapen och vilka funktioner de har. När du läser vidare kommer du lära dig mer om jaktvapnet och specifikt modellen Blaser R8 professional.

Hur du hittar bästa jaktvapnet

Oavsett om du alltid varit fascinerad av jakt eller funderar på att börja med jakt är det avgörande med ett lämpligt jaktvapen. Håll utkik efter Blaser som är en av de mest populära vapentillverkarna.

Förutom att Blaser tillverkar jaktvapen i högsta kvalité erbjuder de även funktioner som gör att framtidens jaktvapen redan är här. Bland de populäraste jaktvapnen har du Blaser R8 professional som du kan lära dig mer om nedan.

Framtidens jaktvapen med Blaser R8 professional

Du ska hålla utkik efter jaktvapnet Blaser R8 professional när du letar efter ditt framtida favoritjaktvapen. Trots att det finns olika gevär att välja mellan har Blaser R8 modeller och funktioner som kan räknas som framtidens jaktvapen. Eftersom Blaser modellerna är modulbaserade kan du enkelt både lägga till och avlägsna tillbehör efter behov.

Beroende på vilket jaktmoment du utför kan du ändra tillbehör snabbt och enkelt. Blaser R8 professional kan du bygga på slutstycke och pipa. Dessutom kan du också lägga till fler fästen, kaliber och även kolv. Jaktvapnet har även fler funktioner vilket effektiviserar jakten.

Rakrepetersystem som ger snabbare omladdning

Blaser R8 har ett så kallat rakrepetersystem vilket ger snabbare omladdning. Det här innebär att när du ska byta ut hylsan slipper du dra slutstycket på jaktvapnet uppåt innan du drar bakåt.

Jaktvapnet är uppbyggt så att du med en enkelt rak rörelse drar bakåt och sedan framåt för att ladda om. På så sätt kan du dessutom repetera snabbare. Du kan därmed har mer tid till att fokusera på sikta och hinna med att skjuta innan djuret försvinner.

Bättre säkring och smidigt att ta lossa magasin

Samtliga jaktvapen av modell R8 har ett spänntangentsystem. Den här funktionen medför att slagstiftet blir spänt när du ska säkra vapnet. En annan funktion som jaktvapnet har är en modul som består av avtryckare och magasin som sitter ihop.

Dessutom är magasinet löstagbart och du kan ta bort det smidigt eftersom knapparna till magasinet sitter precis ovanför avtryckarsäkringen.

Pålitligare precisionsavtryckare

Det är ofta en fjäder som förflyttar avtryckaren tillbaka till ursprungsläge. Blaser har utvecklat tekniken för precisionsavtryckare genom ett system som bygger på meddesmodronisk metod. Funktionen bidrar till att jaktvapnet blir pålitligare och att du slipper ta paus när vädret skiftar till det sämre.

You may also like