Bräcke Diakoni  – när hjälpen behövs

by Henrik Schuberg
0 comment
help

Bräcke diakoni finns till för att hjälpa utsatta människor. En av de städer där Bräcke diakoni har boende och hjälper människor i nöd är Alingsås. Andra platser i landet där du hittar Bräcke diakoni är till exempel Göteborg, Mölndal, Nässjö, Jönköping, Falköping, Skara och Solna. 

Snabbfakta om Bräcke diakoni 

VadEn stiftelse
Inriktning Välfärd
Startade 1923 i Göteborg
GrundareBiskop Edvard Rodhe 
Idé Hjälpa människor som har det svårt

Vad är Bräcke diakoni? 


Bräcke diakoni är en stiftelse, det vill säga att de stödjer ett speciellt ändamål och inte har några vinstintressen. Istället investerar de allt överskott direkt tillbaka in i verksamheten. För att göra detta behöver man ha något i botten – egendomar. Det kan till exempel vara pengar eller en fastighet. 

Bräcke diakoni har funnits i cirka hundra år. Det är en stiftelse som är buren av en idé om att göra samhället lite medmänskligare. Att underlätta för människor så att de kan få ett drägligare liv. Diakonin finns där för dig när du behöver hjälp. De är innovativa och jobbar för att vara en aktör inom välfärd. 

Bräcke diakoni – juridiskt stöd och äldreboende

Bräcke diakoni har som mål att göra skillnad där det verkligen behövs, vilket i sig är beundransvärt. Men vilka områden handlar det om? Det kan gälla flera olika saker i en människas liv, till exempel: 

  • Juridiskt stöd
  • Boende
  • Vård
  • Omsorg
  • Äldreboende
  • Primärvård
  • LLS
  • Daglig verksamhet
  • Utredningar om psykisk ohälsa

Du som kommer i kontakt med Bräcke diakoni kommer känna dig sedd och välkommen. Detta är en del av deras policy. Ingen ska vara vare sig förmer eller känna sig mindre värd än någon annan.

Bräcke diakoni – vårdcentral och rehabcenter


Bräcke diakoni Sfären heter ett rehabcenter som ligger på Röda Korsets sjukhus i Solna. Här kan du som behöver rehabilitering få hjälp av professionella och kunniga människor som är djupt engagerade i ditt fall och vill att du ska kunna återhämta dig eller träna dig till ett mer fulländat liv. 

Bräcke diakoni Östergården är ett barn- och ungdomsboende som ligger i Göteborg. Det är inte så underligt att flera av insatserna görs just i Göteborg, då det var här allt startade. Men det innebär inte att det inte finns aktivitet på andra ställen i landet. På Bräcke diakoni i Falköping finns det en vårdcentral och även vårdcentralen Nyhälsan i Nässjö drivs av Bräcke diakoni. 

Bräcke diakoni – daglig verksamhet


När det gäller daglig verksamhet så serveras sopplunch på olika ställen. En av dessa serveringar ligger i Göteborg. Denna var från början bara en liten anspråkslös kurs i matlagning som sedermera gav resultatet att man började servera sopplunch till alla behövande. 

Med ett steg i en riktning kan det alltså skapas någon helt annat som växer fram ur detta. Det som är spännande är att ingen vet var ett första steg kommer att sluta. Daglig verksamhet innebär bland annat att man skapar en meningsfull sysselsättning åt personer med funktionshinder. I detta fallet ser man konkreta och fungerande resultat som ger människor ett värde och en känsla av samhörighet med hela samhället. 

Bräcke diakoni – LSS boende

På Bräcke diakoni Göteborg Hisingen har man startat ett LSS boende. Här finns det plats för vuxna personer under en kortare eller längre tid. Kanske har du drabbats av en kognitiv sjukdom eller fått diagnosen demens. Du behöver inte vara gammal för att få det. Det kan hända vem som helst som är mitt i livet. Då finns tack och lov Bräcke diakoni som agerar som ett stöd i en annars så svår situation. 

Bräcke diakoni vill skapa en bättre värld


Bräcke diakoni och syftet med stiftelsen har på hundra år växt från att bara finnas i en stad till att nu finnas lite överallt i vårt land. Och det fortsätter att växa. Överallt finns det människor som lever i stor nöd. Överallt kan du som människa hjälpa till och lindra detta. Varje dag eller vid vissa tillfällen som ges dig ibland.  

Kanske är det så att vill du jobba för Bräcke diakoni. Kanske har just du de kunskaper som behövs. Är du pedagog eller sköterska, assistent eller van att jobba med nattjour så ska du se att det finns lediga jobb lite här och där. Eller så hör du till dem som hellre vill ge en gåva så att det blir lite lättare att fortsätta hjälpa dem som har behov. Oavsett vilket kan ditt bidrag vara precis det som gör att en annan människa får det den behöver. Det är fint att tänka på.

You may also like