Vad kan man göra med falukorv

by Henrik Schuberg

Vad kan man göra med falukorv?

Falukorv är en älskad ingrediens i många svenska hem. Vi äter den oftast stekt eller grillad, men det finns mycket mer du kan göra med falukorv! Låt oss utforska några läckra, kreativa sätt att använda denna allsidiga korv.

Falukorvspizza

Ja, du hörde rätt! Påminner lite om en traditionell pepperonipizza men med en distinkt svensk touch. Bara skär upp korven, sprid den över din favoritpizzadeg, tillägg lite ost, ketchup, kanske några grönsaker för färg och in i ugnen.

Korv Stroganoff

En svensk spin på den klassiska ryska rätten, byt bara ut köttet med korv. Lägg till lök, smetana eller gräddfil, ketchup och lite sojasås och servera med ris.

Rätt Ingredienser Tillagningstid
Falukorvspizza Falukorv, pizzadeg, ost, ketchup, grönsaker 20 minuter
Korv Stroganoff Falukorv, lök, smetana eller gräddfil, ketchup, sojasås, ris 30 minuter

Gratinerad Falukorv med Tacosmak

Låter konstigt? Du kommer bli förvånad över hur bra det är! Krydda korven med din favorit tacokrydda, lägg den i en ugnsform, strö över ost och gratinera i ugnen. Tada! En lätt och läcker middag som hela familjen kommer att älska.

Så nästa gång du undrar ”vad kan man göra med falukorv?” Kom ihåg att det enda som begränsar dig är din egen fantasi. Prova något nytt idag, du kan bli förvånad över resultatet!

You may also like