Pasta som ser ut som ris

by Henrik Schuberg

Vad är pasta som ser ut som ris?

Har du någonsin stött på pasta som ser ut som ris? Jag vet, det låter lite konstigt, men låt mig förklara. Denna unika livsmedelsprodukt är faktiskt en typ av pasta som kallas för orzo. Trots sitt risliknande utseende är orzo en liten, rund, barley-sized pasta, oftast tillverkad av semolina eller durumvete. Den är utmärkt att använda i soppor, sallader, grytor, eller till och med som en alternativ till traditionell risotto.

Hur använder man pasta som ser ut som ris?

Den goda nyheten är att denna pasta är lika mångsidig som den är unik. Då den kokas på liknande sätt som traditionell pasta, kan den snabbt bli en grundstomme i ditt kök. Du kan ha det i sallader, använda det som en matig bas i soppor, eller förbereda det med kryddor och lite olivolja för en snabb och tillfredsställande sida. Eller, varför inte testa att använda den i stället för ris i en risotto?

Var kan man hitta pasta som ser ut som ris?

Den här pastan kan vara lite svår att hitta i din vanliga livsmedelsaffär men många specialaffärer och onlinebutiker erbjuder den. Jag föreslår att undersöka lite grann för att hitta den bästa orzoprodukten för dig.

Pastasort Ursprung Typisk användning
Orzo Italien Sopor, sallader, grytor
Risoni Italien Risotto, sallader, grytor
Rosamarina Italien Soppor, sallader, pasta rätter
Stortini Italien Soppor, sallader, pastasåser

Slutord

Pasta som ser ut som ris, eller orzo för att använda sitt rätta namn, kan tyckas vara lite ovanligt, men det är verkligen värt att ge ett försök. Den har en unik form med en lätt att älska smak som göra den till en verkligt mångsidig pasta!

You may also like