Känns som det rinner i örat

by Henrik Schuberg

Vad menas med ”känns som det rinner i örat”

Känslan av att det rinner i örat kan liknas vid vattnet som mjukt glider nerför ett berg. Det kan vara orsakat av flera faktorer som vi kommer att utforska. Men först, låt oss dyka ner i begreppet mer.

Orsak Vanliga Symtom Behandling
Otit (Öroninflammation) Smärta, hörselnedsättning Antibiotika, vila och mycket vätska
Öronvax Känsla av ett blockerat öra Öronvaxborttagning
Skada på örat Blod eller vätska som rinner från örat Omedelbar medicinsk hjälp
Öroninfektion Smärta, feber, huvudvärk Antibiotika, värmebehandling

Vanliga orsaker till känslan av att det rinner i örat

  • Vätskeansamling: Har du någonsin simmat och kände det som om vattnet fortfarande finns kvar i ditt öra? Det är förmodligen er örontrumpet som är blockerad och inte kan dränera vätska som den borde.
  • Öronvax: Ditt öra producerar naturligtvis vax för att skydda sig själv. Men, alltför mycket kan orsaka en blockerad känsla och till och med hörselnedsättning.
  • Öroninfektioner: Om du någonsin haft en, vet du att de inte är roliga. De kan orsaka smärta, feber och ja, även en rinnande känsla.

Hur man hanterar ”känns som det rinner i örat”

Bevaka! Att det känns som om det rinner i örat kan vara ett varningstecken på ett allvarligare tillstånd. Om du upplever smärta, sänkt hörsel eller feber, ta kontakt med din läkare omedelbart. De kan diagnosticera problemet och föreslå en effektiv behandling. Om det är ett enkelt fall av vätskeansamling, kan ett receptfritt läkemedel justera saken. Men, om det är något mer allvarligt, kanske du behöver antibiotika eller till och med en operation. Så, om du upplever en känsla av att det rinner i örat, lyssna på din kropp. Den berättar något viktigt.

You may also like