Hur ser det ut när bebis får tänder

by Henrik Schuberg

Hur ser det ut när bebis får tänder?

Är du nyfiken på hur det ser ut när bebis får tänder? Här ger jag dig ett konkret svar på dina frågor! Teething är en naturlig och oundviklig del av bebisens utveckling men kan också vara ganska utmanande för både bebis och föräldrar. Men låt oss dyka rakt in i ämnet, ska vi?

När börjar tänderna dyka upp?

I genomsnitt kommer en babys första tand att börja synas i munnen när de är mellan 4-7 månader gamla, men det är också helt normalt för en bebis att inte ha några synliga tänder ännu till och med deras första födelsedag! Intressant nog, va?

Ordningen av tandtillväxt

Vanligtvis kommer de två nedre framtänderna att visa sig först, följt av de två övre framtänderna och sedan resten av de 20 mjölktänderna de kommer att ha innan de fyller 3 år. Varje barn är unikt, och vissa barn kan få tänder i en annan ordning.

Nu, för att visa detta på ett mer visuellt sätt, låt oss kika på denna informativa tabell:

Ålder Tandnummer Plats
6-10 månader 1 & 2 Nedre framtänder
8-12 månader 3 & 4 Övre framtänder
9-13 månader 5 & 6 Övre sidotänder
10-16 månader 7 & 8 Nedre sidotänder

Ackompanjeras tandtillväxten av obehag?

Tandvärk är en verklig sak, även för bebisar. Några vanliga tecken på att din bebis får tänder kan vara ökad salivproduktion, bitande på fingrar eller leksaker, röda och svullna tandkött, och till och med en mild feber. Men vet du vad? Det är allt helt normalt!

Teething Remedies

Det finns många lindrande åtgärder att prova! Till exempel, kalla bitringar kan vara till stor hjälp. Genom att ge din bebis renade frukter i en nätsäker matningsenhet kan också lindra deras obehag.

  • Kalla bitringar
  • Nätsäker matningsenhet med rena frukter

Bra, nu vet du hur det ser ut när bebis får tänder! Lycka till på denna spännande, om än ibland svåra, resa. Det kommer att vara förbi innan du vet ordet av det!

You may also like