Hur många kilo är ett ton

by Henrik Schuberg

VAD ÄR ETT TON OCH HUR MÅNGA KILO UTGÖR DET?

Ett ton kanske låter som en tung last att bära, men hur mycket väger det egentligen när man brutit ner det till kilo? Kära läsare, ni kanske kommer bli överraskade!

HUR MÅNGA KILOGRAM ÄR ETT TON?

Sanningen att säga, när vi säger ett ”ton”, vad vi verkligen menar är 1000 kilogram! Rätt imponerande, eller hur? Om vi bryter ner detta, blir det faktiskt ganska tydligt varför vi använder termen ’ton’; det är helt enkelt mycket lättare att säga än ”tusen kilogram”!

Måttenhet Vikt i kilogram Exempel på objekt
Gram 0.001 En gem
Kilogram 1 Ett mjölpaket
Ton 1000 En mindre bil
Skeppston 1016 Mindre bärgningsfartyg

KAN DU FÖRSTÅ DETTA?

Har du någonsin försökt att kasta en sten som väger ett ton? Jag menar, vem har inte det? Men nu när du vet vad ett ton är i kilogram, kan du kanske uppskatta hur mycket en sådan sten faktiskt väger! Så nästa gång någon säger ”ton”, kommer du att vara den som vet exakt vad de menar.

  • 1 ton = 1000 kilogram
  • 1 kilogram = 1000 gram
  • 1 ton = 1 miljon gram!

Intressant, eller hur? Hur många kilo är ett ton kanske nu känns som en klapp på axeln. Nu vet ni precis hur mycket det väger!

SÅ MYCKET FÖR TON!

Så, där har ni det – allt du behövde veta om hur många kilo det finns i ett ton! Det var harmlöst nog, eller hur? Nästa gång du råkar stöta på ett ton, vet du exakt hur mycket det väger – och du vet också att det innebär att kasta en hel del!

You may also like