Hur många kalorier är det i en öl

by Henrik Schuberg

Hur många kalorier är det i en öl?

För dig som kanske är mer mån om din kaloriintag, har du någonsin undrat över hur många kalorier det egentligen finns i en öl? Personen som uppfann öl tänkte förmodligen inte på kaloriinnehållet men idag är det en relevant fråga för många.

På en generell nivå, varierar antalet kalorier i en öl beroende på flera faktorer, däribland öltypen och dess alkoholhalt. En vanlig lager har ungefär 150 kalorier, medan en starkare öl som stout kan innehålla över 200 kalorier.

Öltyp Alkoholhalt (%) Kalorier
Lager 4-5 150
Stout 6-7 200+
IPA 6-7 180
Lättöl 2-3 100

Öl och dess kalorier – Är det något att oroa sig för?

Nu när vi vet hur många kalorier det kan finnas i en öl, hur mycket påverkar den egentligen vår kaloriintag? Tja, det beror på hur och när du dricker den. Ett par öl i veckan kommer sannolikt inte att störa din diet alltför mycket. Men om din brygd är en daglig kompis, kan de extra kalorierna snabbt stapla upp och påverka din vikt.

Det är därför nyckeln är måttlighet. Inget fel med att njuta av en öl nu och då, men var bara medveten om att det tillför några extra kalorier till din dag. Håll det i bakhuvudet nästa gång du når efter en kall en!

Slutord: Kalorier i Öl

Så hur många kalorier finns det i en öl? Svaret är att det varierar, men det går generellt sett att räkna med runt 150 kalorier per flaska. Som med allt, är måttlighet nyckeln och ibland väger smaken och glädjen av en god öl upp det lilla tillskottet av kalorier.

You may also like