Hur många gånger har sverige vunnit eurovision

by Henrik Schuberg

Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision?

Du har kanske undrat denna fråga medan du gick igenom tidigare års tävlingar eller diskuterade med dina vänner. Sanningen är, Sverige har en av de mest framstående framgångarna i Eurovision Song Contest! Låt oss gräva djupare i detta ämne…

År Artists Låt
1974 ABBA Waterloo
1984 Herreys Diggiloo Diggiley
1991 Carola Fångad av en stormvind
1999 Charlotte Nilsson Take Me to Your Heaven
2012 Loreen Euphoria
2015 Måns Zelmerlöw Heroes

Så, hur många gånger har Sverige segrat i Eurovision?

På Eurovisionscenen har Sverige skiner otroligt ljusa. Från ABBA till Måns Zelmerlöw, Sveriges talanger har triumferat på toppen av skalan hela sex (6) gånger! Varje seger har sin egen unika historia och att diskutera alla har varit en resa nerför minnesfältet. Sverige har alltid haft och kommer förmodligen att fortsätta ha en stark närvaro i Eurovision Song Contest.

Vad kan vi förvänta oss framöver?

Är Eurovision en spegel av vår kultur eller ett fönster till våra drömmar? Båda, kanske. Men en sak är klar – Sverige älskar Eurovision! Med 6 vinster i bagaget och kanske en 7:e på väg? Vem vet. I Eurovisions universum, förvänta dig det oväntade och njut av varje sekund!

Så när någon nästa gång frågar dig ”Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision?”, du har en fullständig lista redo att gå med igenkännande låtar och artister!

You may also like