Hur länge håller en bag in box

by Henrik Schuberg

Vad är Bag in Box och hur länge håller den?

Bag in Box, ofta kallad BiB, är en förpackningstyp som används för att förvara och servera vätska. Frågan om hur länge håller en Bag in Box är en vanlig en och enkel att svara på. Generellt sett kan en oöppnad Bag in Box hålla sig i bra kvalitet i cirka 12 till 18 månader efter produktionsdatumet. Efter att den öppnats bör den konsumeras inom 2 till 3 veckor, förutsatt att den förvaras korrekt, vilket innebär att den ska hållas sval och undvikas direkt sol.

Förpackning Hållbarhet oöppnad Hållbarhet öppnad
Bag in Box Vin 12-18 månader 2-3 veckor
Bag in Box Juice 6-12 månader 7-10 dagar
Bag in Box Öl 6-8 månader 2-3 veckor
Bag in Box Vatten 1-2 år 2-3 veckor

Så är det med kvaliteten?

När det gäller kvaliteten på det som finns i din Bag in Box, kommer den inte att bli dålig eller skämd efter att hållbarhetstiden har passerat – men smaken kan försämras. Vin, till exempel, kan bli mindre fruktigt och förlora lite av sin friskhet. Men kom ihåg, det är bäst att dagligt kontrollera din öppna Bag in Box för att vara säker på att den fortfarande är god att dricka!

Slutord

Hur länge håller en bag in box? Svaret beror på vad det är, hur det har lagrats, och hur länge det har varit öppet. Tänk på det när du väljer din favorit i affären!

You may also like