Hur får man bort vatten i örat

by Henrik Schuberg

Att ta hand om vatten i örat

Okej, vem av oss har inte dykt ner i poolen och kommit upp med en obehaglig känsla av vatten i örat? Jag tror att vi alla kan enas om att det är en snedsteg i sommarglädjen. Så, hur får man bort vatten i örat? Lugn, jag ska förklara!

Hemmetrick för att få bort vatten i örat

Det första steget för att bli av med vattnet i ditt öra är faktiskt ganska enkelt. Var försiktig med att luta huvudet åt sidan, så att örat med vatten pekar nedåt. Hoppa lite försiktigt på ett ben. Tyngdkraften borde göra sitt arbete och vattnet kommer rulla ut.

Ett annat sätt är genom att applicera ett varmt kompress till örat. Värmen kommer inte bara att lindra något obehag, men det kan också hjälpa till att lösa upp vaxproppen, vilket gör det lättare för vattnet att flöda ut.

Viktiga sak att notera

Kategori Viktighet Möjliga konsekvenser
Var försiktig med tops Hög Kan skada trumhinnan
Använd aldrig varmt vatten Essentiellt Kan leda till brännskador
Sök läkarvård om besvären kvarstår Mycket viktigt Infektion kan uppstå
Undvik vatten i örat vid simning Rekommenderas Förebygger problemet från början

När du ska söka hjälp

Om du fortfarande känner obehag efter att ha försökt dessa metoder, eller om ditt öra börjar svullna, blir rött, eller om du får feber, ska du definitivt söka medicinsk hjälp. Detta kan tyda på en infektion som kan kräva antibiotika.

Sammanfattning

Läsarnas misär att ha vatten i örat har hopp hittills; från att luta på sidan av det drabbade örat till sökandet av medicinsk hjälp när det behövs. Så för att svara på frågan ”hur får man bort vatten i örat”, finns det egentligen en hel del svar. Ibland krävs bara lite tid, tålamod och kärlek till ditt öra. Så håll öronen torra och njut av ditt sommarbad!

You may also like