Annika Ireblad – rektor i Norrtälje

by Oskar Hallberg
0 comment
school

En som hängett sig åt att hjälpa ungdomar och fylla en viktig funktion i Norrtäljes utbildningsväsen är Annika Ireblad. Hon är rektor på Långsjöskolan och har ansvar för årsgrupperna 7–9. Var kommer hon ifrån och har hon familj själv? Faktum är att hon har blivit mer känd genom sin sambo än genom sitt jobb.

Snabbfakta om Annika Sofia Ireblad:

Ålder50 år
SamboJan Emanuel Johansson
Barn Matteus Emanuel och Maja Sofia
YrkeRektor

Annika Ireblad och Jan Emanuel

Annikas sambo heter Jan Emanuel Johansson, och är ganska känd. Han var med i TV-serien ”Expedition Robinson” och blev på det sättet uppmärksammad. Sen blev han socialdemokratisk politiker, och efter en stark personvalskampanj medlem av Sveriges Riksdag.

Som affärsman är han känd för att ha arbetat med ungdomshem, bl.a. genom bolaget Hoppetgruppen. Han arbetar även med fastigheter genom bolaget Consortius AB. Han också medlem i Stockholms handelskammare.

Annika och Jan träffades på Väddö folkhögskola, och blev efter flera år ihop, trots väldigt olika bakgrund. Jan hade varit medlem i en motorcykelklubb sen barndomen, medan Annikas familj var frikyrklig. De har tillsammans barnen Matteus Emanuel och Maja Sofia och bor i Norrtälje.

Rektorn Annika Ireblad

Långsjöskolan ligger i Norrtälje kommun och där är Annika rektor sedan år tillbaka. Det kan tyckas vara ett administrativt jobb, där man inte har så mycket kontakt med ungdomarna. Ett bevis för att man verkligen är intresserade av eleverna är att man besöker klasser regelbundet.

I tidskriften ”Chef & Ledarskap” finns en artikel från 2014 om hur Annika Ireblad och Per Mattsson, båda rektorer, besöker en skola i Norrtälje. Man besöker både lärare och elever i klassrummen. Syftet är att se hur arbetet och undervisningen kan utvecklas. ”Två skolledare ser mer än en” heter det.

Annika Ireblad på Instagram och LinkedIn

Syns Annika på Instagram? Antagligen, men i så fall på sambon Jans Instagramkonto. Där kan man även se bilder på barnen, om man scrollar igenom alla tuffa foton på Jan själv, tillsammans med kompisar.

Däremot har Annika ett LinkedIn-konto som rektor. Där är inte hennes profil offentlig, så vill man vill se mer om henne på LinkedIn måste man först vara medlem där.

Finns Annika Ireblad på Facebook?

Annika tycks inte ha något eget konto på Facebook. Det kan vara lätt att förväxla Annika med en annan Annika Ireblad, som inte bor så jättelångt ifrån. Det är tandläkaren Annika Ireblad i Upplands-Väsby. Hon har, som tandläkare, en Facebook-sida, men den har alltså inget att göra med den Annika Ireblad som är rektor och som är sambo med Jan Emanuel.

Att leva i skuggan av Jan Emanuel

Det att leva i skuggan av sin man kan kanske stämma in på Annika Ireblad. Det är dock inget negativt. Vi har förstås ingen exakt information om Annikas förmögenhet, men desto mer information om Jans ekonomi har spritts genom åren.

År 2016 la han ut en lägenhet i Östermalm till försäljning med utgångspriset 29 miljoner kronor. Enligt Nyheter24 drev han 2021 bolag med tillgångar nära 80 miljoner kronor. Och 2019 hade han en månadslön på drygt 77 000 kr. Det gör förstås att Jan och Annikas familj har en bra ekonomisk trygghet. Jan har berättat att det är just tryggheten som är det värdefulla med pengar.

Både Jan och Annika har ett engagemang för att hjälpa ungdomar, han genom sitt arbete med hvb-hem och annat, och Annika i sitt arbete som rektor. Det största engagemanget är ändå de egna barnen. 

Några av Jan Emanuels bolag:

  • Consortius AB
  • Av Egen Kraft/ELU AB
  • Svensk Samhällsutveckling AB
  • Hoppetgruppen
  • VD i Dandelion Specialfastigheter AB

You may also like