3 nya hobbys du kan pröva på online idag

by Henrik Schuberg

Känner du dig som att du har kört fast i gamla hjulspår och trista rutiner? Det är då det är dags att liva vardagslunken och stimulera sinnena med en ny hobby! 

Det fina med att leva i internetåldern är att vi har hela världens kunskap och erfarenhet att dra inspiration av utan att ens behöva kliva utanför dörren. Det gör att du kan gå från att inte veta ett dugg om en ny spännande hobby till att vara igång på en och samma dag! Det finns helt enkelt ingen ursäkt till att vara uttråkad. Du kan alltid utveckla dig och lära något nytt. Det är så man håller hjärnan och sinnet ungt och spänstigt. 

Nedan följer tre tips, men det finns egentligen ingen gräns för vad du kan komma igång med på mindre än en dag. 

  • Bli en gamer

Dataspel är faktiskt den ultimata formen av avkoppling. Ibland behöver vi helt enkelt bara få försvinna in i en annan, mer spännande, mer fartfylld eller mer utmanande värld. Även om du känner dig som en tråkmåns som aldrig spelat några dataspel överhuvudtaget i vuxen ålder, så finns det garanterat någon form av spel du skulle kunna uppskatta. 

Det finns allt från fartfyllda actionspel, gulliga pusselspel, komplexa strategispel med otroligt djup och äventyrsspel som skapar fantastiska äventyr i fantasifulla världar. Du kan komma igång idag på mobilen eller hemma på datorn. Har du inte en kraftfull dator finns det också streamingtjänster som låter dig spela spelen online från en server istället. Vill du bara koppla av en stund finns det inget enklare än att lägga en liten slant och pröva ett nätcasino. Vi rekommenderar att du prövar alla dessa typer av spel, kanske blir du helt biten av något du aldrig hade kunnat tro skulle vara så kul.

  • Skapa musik, grafik eller kod

Detta är ett otroligt brett tips. Men vad vi vill att du ska pröva är helt enkelt att utforska nya kreativa sätt att använda den moderna teknologin du har tillgänglig online. Du kan idag komma igång med att skapa musik även om du aldrig spelat en not i ditt liv. Du kan skapa och redigera nya bilder, designer, filmer och animationer även om du knappt kan rita en streckgubbe på egen hand. Du kan till och med på mindre än en dag lära dig de absoluta grunderna i ett programmeringsspråk och skapa ditt första program.

Det fantastiska är att du kan göra alla dessa saker helt gratis med den dator eller telefon du redan har. Ganska otroligt faktiskt. Oavsett vilken av dessa kreativa hobbys du ger dig på att pröva, är det viktigt att förstå att det är en lång resa och dina första alster givetvis inte kommer vara några mästerverk. Men bara att komma igång är det viktigaste steget du kan ta mot att bli en mästare!

  • Bli en ”influencer” 

Influencer har nästan blivit ett fult ord. Du ser säkert framför dig en massa självupptagna människor som gör allt för att jaga uppmärksamhet och klick och som är beredda att sälja sig till högstbjudande företag för att tjäna snabba pengar. Men med influencer menar vi helt enkelt en person som har något spännande, roligt eller intressant som denna vill dela med sig av till andra och få feedback och skapa ett community.  

Läser du ofta här på Schuberg har du garanterat ett eller flera intressen du brinner för. Det kan vara heminredning, privatekonomi, fitness eller egentligen vad som helst! Varför inte dela med dig av det som intresserar dig mest, det finns garanterat många andra där ute som har samma intresse. Du kan få ett hängivet community där andra också kan dela med sig och du hjälpa både dig själv och andra att hitta nya idéer och infallsvinklar.

Vad detta innebär rent praktiskt beror helt på vad du har för passion och vad du känner dig bekväm med. Det kan handla om bilder på dina inredningshack på Instagram, en blogg om dina bästa spar- och investeringstips eller en YouTube kanal där du delar med dig av din fitness-resa där du går från soffpotatis till maratonlöpare. 

Oavsett vilken kanal du väljer får du vara beredd på att du kommer känna dig lite fånig i början när det bara är familjen och vännerna som tittar och lyssnar. Men om du bara fortsätter och skapar nytt material regelbundet kommer du garanterat, innan du vet ordet av, upptäcka att nya personer hittar dig och uppskattar det du gör. Bli en ödmjuk influencer och glöm aldrig hur det kändes i början!

You may also like