Dags att byta ut dina trasiga och gamla fönster?

by Henrik Schuberg

Fönsterbyte behövs självklart när glaset går sönder i fönstret, men det kan även finnas andra anledningar till varför det är en bra idé. Gamla fönster må vara charmiga, men nya tider kräver nya och bättre lösningar. Förutom att det ser fräschare ut, finns det många andra fördelar med att byta ut dina gamla fönster. 

Du behöver inte heller byta till en modern design på fönsterramarna bara för att du byter ut dina fönster. Ibland går det att bara byta ut glaset och det finns även mer vintage design på fönsterramar som passar äldre byggnader. Om du har en väldigt specifik stil på ditt hus kan du även höra om det går att få specialdesignade fönsterramar som liknar de gamla så mycket som möjligt.

Om du känner att det är dags för fönsterbyte på ditt hus eller byggnad, kan du få hjälp med detta av professionella fönstermästare som både kan hjälpa dig med vilka fönster du ska ha och med själva bytet. Du kan hitta Billig fönsterbyte i Stockholm när det är dags!  

Fördelarna med att byta ut dina gamla fönster mot nya

Att byta ut dina gamla fönster mot nya är en bra idé av flera olika anledningar. För det första så kommer du att sparar mycket energi, och pengar, genom att installera nya energisnåla fönster. Om fönsterna och fönsterramarna är välisolerade så släpper de inte in lika mycket vare sig kyla eller värme i huset. Detta gör att husets klimat blir mer jämt och du behöver inte kyla ner det lika mycket på sommaren, eller värma upp det lika ofta på vintern. Det minskar även risken för att få in mycket fukt i huset som gamla fönster lätt släpper in. 

Dessutom så kommer ditt hem att se mycket fräschare ut med nya fönster, och det kommer även att vara lättare att rengöra dem. Nya fönster kommer också att hjälpa till att hålla inne värmen på vintern och hålla ute värmen på sommaren, vilket gör det mer bekvämt för dig och din familj. Och till slut, men inte minst, så kommer nya fönster också att öka värdet på ditt hem om du någonsin skulle behöva sälja det.

Gör ditt hem mer energieffektivt genom att byta ut dina gamla fönster

Byta ut dina gamla fönster är ett bra sätt att göra ditt hem mer energieffektivt. Det finns många olika typer av fönster på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för just ditt hus. Men genom att byta till nya, energieffektiva fönster, kan du spara mycket energi och pengar på lång sikt. Detta syns speciellt mycket på elräkningen på vintern, då du ofta slipper värma upp huset lika hårt. Dessutom kommer ditt hus att se mycket fräschare ut med nya fönster, och du kommer att märka en stor skillnad i hur väl isolerat det är. Så byt ut dina gamla fönster idag, och gör ditt hem mer energieffektivt!

Vilket material ska man välja till sina nya fönster?

När man ska välja material till sina nya fönster är det viktigt att tänka på hur mycket ljus man vill ha in i rummet, hur mycket värme man behöver och vilken stil man vill ha. Om man bor i ett kallt klimat är det bra att välja ett material på ramen som håller inne värmen, som till exempel trä. Trä är också ett bra val om man vill ha en varm och hemtrevlig stil i sitt hem. trä/alu ramar är ett populärt val för både mer gammaldags och moderna fönster. Dessa har ofta en längre hållbarhet och kräver mindre underhåll än bara trä. Ett annat populärt material som ofta används i större hus som kontorsbyggnader eller skolor är PVC, alltså plastramar. Dessa är i princip helt underhållsfria och även energieffektiva, vilket gör dem till ett klart val för större och allmänna byggnader. 

När det kommer till fönsterglaset finns det även många olika typer av glas att välja mellan. Man kan till exempel välja mellan vanligt glas, isolerglas eller energiglas. Isolerglas är ett bra val om man bor i ett kallt klimat, då det håller inne mer värme än vanligt glas. Energiglas är en typ av glas som reflekterar solens strålar, och det är därför ett bra val om man vill ha mindre solinstrålning in i rummet.

Fönster är en av de viktigaste delarna av huset. De håller kall luft ute och varm luft inne. Att byta till nya fönster är ett effektivt sätt att spara energi. Trasiga fönster kan släppa in kall luft och damm i huset, och dessutom se sjaskiga ut. Därför är det viktigt att byta ut dem när de behöver bytas ut.

You may also like