Vi som älskar 90-talet

by Henrik Schuberg

Du har kanske hört talas om det, kanske du var där när det hände; för er, ”vi som älskar 90-talet”, detta är en hängiven artikel för att fira kärleken till det fantastiska årtiondet som definierade en generation.

Varför vi älskar 90-talet

Kom ihåg de dagar då vi utbytte Pokémon-kort på skolgården, fanget första Catchy låt av Ace of Base på radio, eller när vi slog världsrekord i Snake på vår Nokia 3310? Och vem kunde glömma den beryktade Spice Girls-mania som svepte över världen i snabb takt? Låt oss återigen dyka ner i den oemotståndliga nostalgin i dessa minnesvärda ögonblick.

Top 3 Musiker Top 3 TV-program Top 3 Trendiga Produkter
Ace of Base Vänner Nokia 3310
Spice Girls Simpsons Pokémon-kort
Michael Jackson Akta Manniskor Furby

90-talets Influerade på Dagens Kultur

Har du märkt hur många av de populära trenderna som definierade 90-talet gör en comeback nu? Alltifrån den välbekanta scrunchien till mom jeans, hela modeindustrin verkar ha fått en häftig dos av nostalgi. Återupplivningen av 90-talet sträcker sig utöver mode och in i musiken och underhållningen också.

Våra 90-talsfavoriter

  • Pokemon: Pokemon var hjärtat av 90-talets barndom. Vare sig det var genom handel av kort, att titta på tv-programmet, eller att jaga dem i Pokémon Go, har vi aldrig riktigt slutat älska det här spelet.
  • Arcade spel: Var det bara oss, eller var arkadspel bara bättre på 90-talet? Spel som Street Fighter och Pac-Man var höjdpunkterna i videospelvärlden.
  • Mode: 90-talets mode är tillbaka på modescenen med en hämnd. Alla från stora modehus till Streetstyle-stars är inspirerade av denna unika era.

Att Älska Nostalgin

I slutändan, vi som älskar 90-talet, kommer alltid att älska det för de förtrollande minnen det innehåller. Ingen tid är perfekt, men det som gör 90-talet speciellt för oss är de specifika ögonblicken, trenderna och händelserna som formade vår gemenskap.

You may also like