Träna med lite ont i halsen

by Henrik Schuberg

Att Träna med lite ont i Halsen

Vi har alla varit där, sugna på att träna men känner oss lite hängiga med en sträv känsla i halsen. Frågan uppstår, är det säkert att träna med lite ont i halsen? låt oss ta reda på det!

Lyssna på Kroppen

Att vara i takt med kroppen är nyckeln när det gäller träning. När kroppen signalerar att den behöver en paus, är det bäst att lyssna på den. Struphuvudet, som fungerar som ditt kropps inre varningssystem, kan bli inflammerat vid förkylning eller motstånd mot vissa typer av träningsstress. I detta fall kan det vara bättre att vila än att riskera en mer ihållande sjukdom.

Symptom Åtgärd Återhämtningstid
Ont i halsen Vila, mycket vätska 2-3 dagar
Stelhet eller sårhet Lätt träning, stretch 1-2 dagar
Feber eller influensa Absolut vila En till två veckor
Huvudvärk Lätt träning, ev vila Ändras beroende på arten av huvudvärk

När det Ändå är OK att Träna

Det finns gånger när det fortfarande är ok att träna trots litet ont i halsen. Tänk dock på att det är viktigt att hålla intensiteten på en låg nivå. Du kan till exempel pröva yoga, som fokuserar på andning och långsamma rörelser eller gjuta en mild promenad.

Träna Försiktigt med lite Ont i Halsen

Bästa metoden är alltid att följa kroppens signaler. Om du känner att du behöver lätta på träningen, gör det. Var noga med att vara fortfarande sund, haka inte på kravig träning som kan intensifiera din obehag. Marschera på plats, gör och utandningseringar. Din kropp kommer att tacka dig!

Så trots lite ont i halsen, med korrekt bedömning och uttagen rutin, kan träning fortfarande vara möjligt!

You may also like