Vad är Torsk i Ugn med Grädde och Dill?
Torsk i ugn med grädde och dill är en klassisk skandinavisk rätt. Torsk är en fet, flakig fisk som passar utmärkt med milda, krämiga såser och örter. Inte nog med att det är läcker, tjocka fileér av torsk ger också suverän källa till högkvalitativt protein och viktiga vitaminer och mineraler. Låter smaskigt, eller hur?
Varför är Torsk i Ugn med Grädde och Dill så populär?
Egentligen kan det vara något så enkelt som den fylliga smaken av torsk smältande i munnen som just nu har fått din tummy att göra det där well-familiar sväljerkluckande ljudet. Men det kanske också är några fördelar för hälsan som kan locka oss vid bordet. Så vad gör den här rätten speciell?
Ingrediens | Nutritionärt värde per 100g | Varför det är bra |
---|---|---|
Torsk | 105 kalorier, 20g protein, Omega-3-fetter | Stödjer hjärthälsa, innehåller några viktiga vitaminer och mineraler |
Grädde | 340 kalorier, 3g protein, 5g kolhydrater | Rik på kalcium, bidrar till benhälsa |
Dill | 43 kalorier, 3.5g protein, 7g kolhydrater | Potent källa till antioxidanter, främjar matsmältningen |
Hur tillagar man Torsk i Ugn med Grädde och Dill?
Att tillaga torsk i ugn med grädde och dill är mycket enkelt. Det handlar bara om att följa några grundsteg:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Placera torskfiléerna i en bakform och krydda med salt och peppar.
- Häll över grädde och strö dill över fisken.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter, eller tills fisken är genomstekt.
Är du redo att sätta din gaffel i denna smaskiga rätt? Kom ihåg, en god måltid serveras bäst med ett leende!