Kan man få mens när man är gravid

by Henrik Schuberg

Kan man få mens när man är gravid?

Är det verkligen möjligt att få mens när man är gravid? Låt oss bena ut det här begreppet och ta reda på det tillsammans!

Kort svar, nej. Det finns faktiskt ett utbrett missförstånd om detta. Du kan inte har en riktig menstruation när du är gravid. Din menstruationscykel tar en paus när du blir gravid, och det inkluderar alltså din ”månadsblödning”.

Är det mens eller något annat?

Däremot, kan en del kvinnor uppleva en form av blödning under graviditeten, som lätt kan misstas för en menstruation. Denna blödning är ofta mycket lättare än en normal menstruation och kan komma och gå. Om du upplever någon form av blödning under graviditeten, bör du alltid rådfråga din läkare.

Vad betyder detta?

Varför får då vissa kvinnor denna blödning? Olika orsaker kan ligga bakom detta tillstånd. Det kan vara allt från hormonella förändringar till implantationsblödningar. Men igen, det är inte tekniskt sett en menstruation.

Viktiga Punkter Att Komma Ihåg

För att sammanfatta, här är några viktiga punkter att komma ihåg:

Kan man få mens under graviditeten? Svar Anledning
Äkta Menstruation Nej Graviditet pausar din menstruationscykel
Blödning som liknar mens Ja Hormonella förändringar, implantationsblödningar osv.
Ska jag vara orolig? Beror på Ska alltid diskuteras med din läkare

Det här fältet är fullt av myter och missförstånd. Men hoppas att du nu har en bättre uppfattning om denna fråga: Kan man få mens när man är gravid? Så, kom ihåg, ingen fråga är för dum för att ställas – det är så vi lär oss!

You may also like