Hur många fast and furious filmer finns det

by Henrik Schuberg

Hur många Fast and Furious filmer finns det?

Om du är en fan av höghastighetsbiljakter och adrenalinfyllda scener, har du säkert upplevt äventyret i Fast and Furious filmerna. Men du kanske också undrar, ”hur många Fast and Furious filmer finns det?”

För att ge dig rätt svar, här kommer en liten överraskning! Det är faktiskt nio filmer i huvudserien, och det slutar inte där. Det finns också två spin-off filmer som gör att den totala filmantalet går upp till elva.

Filmnamn Utgivningsår Huvudakter
The Fast and the Furious 2001 Vin Diesel & Paul Walker
2 Fast 2 Furious 2003 Paul Walker & Tyrese Gibson
The Fast and the Furious: Tokyo Drift 2006 Lucas Black & Bow Wow
Fast & Furious 2009 Vin Diesel & Paul Walker

Mer än bara Fast and Furious

Nu när vi vet hur många huvudfilmer det finns i Fast and Furious-serien, låt oss nu dyka in i de två spin-off filmerna. Spin-off filmerna ger serien lite extra krydda, med nya karaktärer och spännande äventyr.

Spin-off filmerna inkluderar ”Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” som släpptes 2019, och ”F9: The Fast Saga” som kom ut 2021. Och tro det eller ej, Fast and Furious kommer att fortsätta att rulla på, eftersom fler filmer planeras för framtiden!

Sammanfattning

För att summera, totalt finns det elva filmer i det som kanske kan kallas Fast & Furious-universumet, inklusive både huvudfilmer och spin-offs. Så om du älskar fartfyllda bilfilmer med spännande handlingar och minnesvärda karaktärer, sätt dig ner, spänn fast säkerhetsbältet och njut av resan med Fast and Furious!

You may also like