Hur många arbetsdagar på ett år

by Henrik Schuberg

Hur många arbetsdagar på ett år

När du funderar över ”Hur många arbetsdagar finns det på ett år?” är det en rad faktorer du måste ta hänsyn till. Först och främst varierar antalet arbetsdagar på grund av helgdagar och helger. I Sverige har vi till exempel 11 officiella helgdagar.

År Arbetsdagar Helgdagar
2020 253 10
2019 252 11
2018 251 12
2017 252 11

Antal arbetsdagar över hela världen

Om vi kikar utanför Sverige ser vi att antalet arbetsdagar kan variera kraftigt. Till exempel har Förenade Arabemiraten den högsta andelen arbetsdagar i världen, med endast 11 helgdagar per år.

Mer än bara siffror

Men, hur viktigt är just antalet arbetsdagar? Att arbeta mer betyder inte alltid att vi åstadkommer mer. Ofta är det viktigast att ha effektiva arbetsdagar snarare än många arbetsdagar, right? Så kanske det är klokare att fokusera på att göra det bästa av de arbetsdagar vi har, istället för att ha för många av dem.

Sammanfattning

Efter att ha dykt ner i ämnet ”hur många arbetsdagar på ett år” ser vi att det finns många faktorer som påverkar svaret. Men vad det kommer ned till är detta: det handlar inte bara om antalet dagar, utan vad du gör med dem som verkligen räknas.

  • Värdet ligger i kvaliteten på ditt arbete, inte kvantiteten.
  • Inget år är exakt likt det andra, vare sig det gäller antalet arbetsdagar eller det arbete vi utför.

You may also like