Hur Länge Håller Kött i Frysen?
Hej där, nyfiken läsare! Det är en av de vanligaste frågorna vi får – hur länge håller kött i frysen? Jag är glad att du frågar!
Köttets Livslängd
Generellt sett kan kött hålla sig i frysen i olika tidsperioder beroende på typ. Till exempel kan nötkött och fläsk hålla sig färskt i omkring 4-12 månader i frysen vid -18°C. Fågel däremot, inkluderar alla typer från kyckling till kalkon, kan hålla sig i frysen i 9-12 månader.
Köttsort | Färskhetstid i Frysen | Temperatur |
---|---|---|
Nötkött & Fläsk | 4-12 Månader | -18°C |
Kyckling & Kalkon | 9-12 Månader | -18°C |
Vilt | 6-9 Månader | -18°C |
Fisk | 2-6 Månader | -18°C |
Men Hey, Vänta Lite…
Men bara för att vi ger dessa tidsramar, ska du kasta bort din ribeye om den har passerat månad 13? Vi alla vet att bra biff är dyrt!
Sanningen är att frosset kött inte blir ’farligt’ över tid – men kvaliteten kan försämras. Så, om du har något som har satt en stund, varför inte göra en mustig gryta eller en långkokt rätt istället för en medium-rare biff?
Summan av kardemumman? Håll ditt kött säkert och fräscht genom att övervaka hur länge det har hållit sig i frysen, och njuta av det på bästa möjliga sätt.
Trevlig matlagning!