Hur länge håller bag in box

by Henrik Schuberg

Allt du behöver veta om ”Hur länge håller bag in box?”

Viner i bag in box-format har blivit allt mer populärt. De erbjuder både bekvämlighet och värde, men många vinälskare undrar: Hur länge håller bag in box egentligen? Svaret beror på flera faktorer, inklusive typen av vin och lagringsförhållanden.

Varför välja Bag in Box?

Fördelarna med bag in box är många. De är lätta att transportera, tar mindre plats och är miljövänliga. Dessutom, om du väljer att öppna din bag in box, kan du dricka en liten mängd åt gången utan att oroa dig för att resten av vinet förlorar sin färskhet.

Typp av Vin Hållbarhet Oöppnad Hållbarhet Öppnad
Rött Vin 1-2 år 2-3 veckor
Vitt Vin 1-2 år 2-3 veckor
Rosé Vin 1-2 år 2 veckor
Portvin 2-3 år 1 månad

Hur länge håller bag in box?

Generellt sett, om oöppnad, håller de flesta bag in box-viner mellan 1-2 år. Men hur länge håller de egentligen efter att de blivit öppnade? Det beror. I allmänhet kan en öppnad bag in box behålla kvaliteten i 2-3 veckor om den förvaras korrekt – det vill säga, hållas kall och ur direkt ljus.

Sammanfattning

Som du kan se, håller bag in box under ganska lång tid både oöppnad och öppnad – detta gör den till ett utmärkt val för de som gillar att njuta av ett glas vin då och då. Så nästa gång du överväger att köpa vin, varför inte gå för en bag in box? Överraskande nog kanske du hittar din nya favorit. Njut ansvarsfullt!

You may also like