God jul och gott nytt år önskar

by Henrik Schuberg

God Jul och Gott Nytt År önskar jag er alla!

Käraste läsare, vad sägs om att vi firar detta underbara ögonblick tillsammans? God jul och gott nytt år önskar jag er alla! Vet du vad som gör dessa högtider så speciella? Låt mig berätta, men först, låt oss ta en titt på följande tabell:

Händelse Datum Svenska traditioner
Jul 25 december Jullåtar, utbyte av presenter, julmat
Nytt År 1 januari Fyrverkerier, champagneskål, Nyårsresolutioner

Svensk jul och nyårstraditioner

Jul och nyår är två stora högtider i Sverige. Jul är en tid då vi delar glädje och värme med våra nära och kära. Där finns det magiska med julmusik, den mysiga känslan av julmat och självklart, glädjen i att ge och få presenter.

Nytt År firande

När det gäller att välkomna det nya året, gör vi det med stor fest! Skålande i champagne, tittande på fyrverkerier som lyser upp himlen och att ge nyårslöften, det är vad det nya året handlar om. Det är en tid av förnyelse, hopp och början på något nytt.

Så, vad är min önskan till er alla?

Jo, i den bästa av all världar, skulle jag önska er en underbar jul och ett framgångsrikt nytt år. Men det är för allmänt, eller hur? Här är min lista:

  • Glädje och lycka i varje steg du tar.
  • Kärlek och varmhet i varje hjärtslag.
  • Framgång och framsteg på varje sätt.
  • Och mest av allt, en hälsosam och lycklig början på det nya året.

Häri ligger essensen av min hälsning – ”God Jul och Gott Nytt År önskar jag er alla!” Ha en underbar högtid.

You may also like