Bullar Camilla Hamid 🍞 Recepttips

by Henrik Schuberg

Camilla Hamid är en av Sveriges mest älskade bakexperter och bloggare. Hennes kanelbullar har blivit legendariska och är en favorit bland många bakentusiaster över hela landet. I den här artikeln utforskar vi vad som gör Camilla Hamids bullar så speciella, ger dig några insikter från experten själv och svarar på några vanliga frågor om hennes bakverk.

Viktiga punkter om Camilla Hamids kanelbullar

  • Camilla Hamid är känd för sina mjuka och saftiga kanelbullar.
  • Hon använder sig av unika ingredienser för att ge smak och konsistens.
  • Receptet har blivit en sensation på sociala medier.

Hemligheten bakom Camillas berömda bullar

Camilla Hamid har en unik metod för att baka sina kanelbullar. Hon berättar att nyckeln till perfekta bullar ligger i att använda färska ingredienser och att inte skynda på jäsningen. Genom att låta degen vila ordentligt får den tid att utveckla både smak och textur. Camilla rekommenderar också att alltid använda rumstempererade ingredienser för bästa resultat.

Ingredienser du behöver


Ingrediens Mängd
Mjölk 2,5 dl
Socker 1 dl
Vetemjöl 7-8 dl
Kardemumma 1 tsk

Bakprocessen steg-för-steg

När du bakar bullarna, bör du följa dessa enkla steg:

  1. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en stor skål.
  2. Tillsätt vätskorna och knåda degen tills den blir smidig.
  3. Låt degen jäsa tills den har dubblerat i storlek.
  4. Kavla ut degen, tillsätt fyllningen, och rulla ihop.
  5. Skär i bitar och placera på en plåt för ytterligare jäsning.
  6. Baka i ugnen tills gyllenbruna och njut!

Anekdot: Min första gång jag smakade Camillas bullar

När jag först hörde talas om Camilla Hamids bullar var jag skeptisk. Men när jag äntligen provade dem blev jag helt hänförd av deras mjukhet och smakrikedom. Det var då jag visste att hennes recept skulle bli en stapelvara i mitt kök. Om du också vill uppleva dessa fantastiska bullar, kanske det är dags att prova att baka dem hemma själv!

Camilla Hamids Kanelbullar

Var hittar man mer information?

För mer information om hur du kan lära dig baka som Camilla eller om du har andra frågor om hennes recept, tveka inte att Kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina bakkreativa projekt!

Vanliga frågor om Camilla Hamids kanelbullar

Vad gör Camilla Hamids bullar så speciella?

Camilas bullar är kända för sin unika kombination av fluffighet och smak tack vare hennes hemliga recept och teknik.

Kan jag använda glutenfritt mjöl i receptet?

Ja, det går bra att använda ett glutenfritt mjöl men resultaten kan variera något i konsistens.

Hur lång tid tar det att baka dessa bullar?

Beroende på jäsningstid tar hela processen ungefär två till tre timmar från början till slut.

You may also like