Berattelsen om narnia haxan och lejonet 2005

by Henrik Schuberg

Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet 2005

Älskade att förlora dig själv i en god berättelse som barn? Nåväl, låt mig ta med dig tillbaka till barndomsminnen av eleganta mysterier, modiga äventyr och magiska varelser. Minns du berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet 2005? Ah, jag kan se minnena flödar tillbaka nu.

En resa tillbaka i tiden

Denna film tog oss verkligen till en helt ny värld, en värld fylld av fantasi och drömmar. Behöver du en liten påminnelse? Ingen fara, jag har dig täckt!

Titel År Genre
Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet 2005 Äventyr, Fantasy, Familj
Regissör Skådespelare Priser
Andrew Adamson Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley Oscar för bästa smink

Massor av minnen

Kommer du ihåg när de fyra syskonen först trädde in i garderoben och upptäckte den snötäckta skogen i Narnia? Eller kampen mellan det goda och det onda, symboliserat av den ädla lejonet Aslan och den onda häxan Jadis?

Så, både som barn och vuxen, vad kan vi lära oss från denna berättelse?

Artigt sett, den lär oss om mod, vänskap och betydelsen av att tro på det omöjliga. Men i den djupare betydelsen, den lär oss att alltid stå upp mot ondska, hur mäktig den än kan verka, och att kärleken alltid segrar över hat.

Alltid minns: ”Once a king or queen of Narnia, always a king or queen. May your wisdom grace us until the stars rain down from the heavens.” Inspirerande visst? Så snälla, glöm inte att berätta dina äventyr i Narnia för nästa generation, så att magin fortsätter att leva. Vad sägs om det?

You may also like